By akademiotoelektronik, 11/04/2023

Vodič za mobilne telefone za vaše starije osobe

Stariji bi trebalo da razmisle o kupovini svog slušalice ne samo zato što je u modi već i zato što je funkcionalna. U savremenom svetu, zahtevamo nešto da pomognemo seniorima u njihovom svakodnevnom životu. Međutim, današnji pametni telefoni moraju da budu jednostavniji za njihovu upotrebu. Dakle, pre nego što baki i deki date mobilni uređaj, uradite neka istraživanja.

 

 

Vodič za mobilne telefone za vaše starije osobe  

 

 

Zašto koristiti mobilne telefone?


Telefoni su više od izvora zabave; takođe su efikasni za komunikaciju i druge aktivnosti. Iako stariji to možda ne shvataju, slede neke od prednosti koje ovi uređaji mogu da pruže:


1. Pozivi ili brzo biranje broja


S obzirom na to da mnogi stariji odrasli imaju poteškoća sa pisanjem ili slanjem tekstualnih poruka, najbrži način komunikacije je telefonom. Srećom, ova funkcija je dostupna na svim mobilnim telefonima. Pored toga, seniori ovde mogu da telefoniraju u hitnim slučajevima, kao što je pozivanje 911, ako im je potrebna pomoć. Najbrži način da kontaktiraju svoje voljene je da koriste brzo biranje broja kako ne bi mogli da traže svoja imena u svojim telefonskim imenicima. Jednostavno pritiskanje brojeva duže će vam omogućiti da pozovete određeni kontakt koji ste dodelili toj prečici za broj.


2. Kontroliše pametne uređaje


Možda će mlađim ljudima izgledati jednostavno da ustao i koriste svoje pametne uređaje, ali za starije osobe koje imaju poteškoća da ga koriste, pametni telefon je od velike pomoći. Oni mogu da upravljaju složenim uređajima kao što su pametne brave i termostati svojih domova. Neverovatno je zgodno dozvoliti im da rade minimalne radove na vrhu prstiju.


3. Koristite GPS


Još jedna prednost korišćenja mobilnog telefona za starije osobe je mogućnost korišćenja svog GPS-a za praćenje izgubljenih telefona, dobijanje uputa za vožnju ili čak traženje odličnih ruta za dobru šetnju. Jednostavno im je da prate uputstva koja daju telefoni kao što je čast 10. To možda nije najbolja karakteristika njihovog telefona, ali imati ga je veoma razumno, naročito ako im je potrebna pomoć oko uputa.


4. Dobavljač datuma i vremena


Pamćenje tačnog datuma i vremena može biti teško, naročito kako starite. Priznajte ili ne, ponekad zaboravimo isto vreme i datum, ali srećom, mobilni telefoni vam omogućavaju da budete u toku. Ovaj uređaj olakšava život starijima jer mogu brzo da ga nauče, eliminišući potrebu za konsultovanjem ručnih satova ili fizičkih kalendara.


5. Video pozivanje drugih ljudi


Mobilni telefoni su vam omogućili da virtuelno vidite voljenu osobu. Ovu osobinu cene i stariji ljudi, koji sada mogu da vide druge ljude na ekranu čak i ako su udaljeni hiljadama kilometara. Pogodan je, a brojne aplikacije, kao što su Facebook Messenger, Skype ili Facetime, omogućiće im to.


6. Pristup Internetu


Na primer, pametni telefoni će omogućiti starijim rođacima da pristupe internetu. Иak i ako nisu upoznati sa navigacijom, uveren sam da razumeju ovu svrhu. Osim toga, možda ćete morati da shvatite da će vremenom vaš deda ili baka imati obilje znanja zbog različitih članaka i činjenica koje mogu da nauče dok koriste ovaj alat.


7. Elektronsko prisluškivanje


Funkcija pametnog telefona olakšava i manje iscrpljuje pogled svuda. Pored GPS-a, uređaje možete pratiti pomoću telefona kao što je Honor 10. Na primer, ako zaturite naočare ili daljinski upravljač, možete da priložite pločicu za praćenje sa stavkama i pustite pametni telefon da radi.


Vodič za mobilne telefone za vaše starije osobe  

 

Donja linija


Pametni telefoni omogućavaju starijim ljudima da ostanu aktuelni, a istovremeno im daju kapacitet da žive samopouzdanim životom i cene napredak i pogodnost koju ovaj uređaj pruža. Šta čekate? Kupi jednu za roditelje!