By akademiotoelektronik, 11/04/2023

iPhone Vs Android: Koji je bolji? Vodič za 2022.

Pametni telefoni olakšavaju naš život obezbeđivanjem pristupa internetu, platformama društvenih medija, funkcijama vezanim za posao, zdravstvenim aplikacijama i zabavi. Međutim, možda ćete se zapitati da li posedovanje Android telefona ili iPhone uređaja pravi razliku kada ga koristite. Dakle, pre nego što provedete sate čitajući beleške o tome, dozvolite nam da vam pomognemo. Ovde ćemo razgovarati o tome zašto je Android ili iPhone možda najbolji pametni telefon za vaš način života.

iPhone Vs Android: Koji je bolji? Vodič za 2022.  

 

Zašto izabrati Android?


Prilagođeno korisniku


Posedovanje Android telefona vam omogućava neograničenu interakciju sa drugim telefonima istog tipa. Njegova primena je široka; za razliku od ajfona, on nije ograničen ni na jedan brend. Takođe je kompatibilan sa bilo kojim Android uređajem, bez obzira na brend. Osim toga, aplikaciju možete preuzeti preko Google Playstore ili apk formata datoteke. Slično tome, u poređenju sa iPhone uređajima, prodavnica aplikacija za ovaj tip je značajnija. Ima na hiljade aplikacija u rasponu od igara do alata za rad do platformi društvenih medija do drugih suštinskih elemenata. Pogodnije je i za deljenje.


Pogodno za Vaš budžet


iPhone Vs Android: Koji je bolji? Vodič za 2022.  

Sva pouzdanost Android telefona dostupna je po povoljnoj ceni. Za razliku od skupih cena iPhone uređaja, možete naći dobru cenu za Android telefon na osnovu vašeg budžeta, kao što je Honor x8 5g, pogodna cena sa mnogo funkcija. Neki telefoni koštaju manje od 100 dolara, dok skuplji predmeti koštaju i do 1.000 dolara. Uz to, cena je određena u zavisnosti od funkcija koje nudi, tako da one najskuplje mogu da pruže značajnije inovacije. Dakle, ako želite jednostavan i jeftin telefon, Android je vaša najbolja opcija.


Prilagođavanje


Android nadmašuje iPhone u ovoj kategoriji, od rootinga do instaliranja dobre teme. Telefon možete izmeniti da biste uvećali njegove mogućnosti ili prilagodili njegovu temu. Pored toga, za razliku od iPhone-a, možete da nadogradite korisnički interfejs telefona i postavite ga kao podrazumevani. Kao rezultat toga, ako uživate u prilagođavanju funkcija, Android je platforma za vas.


Zašto odabrati iPhone?


Ekosistem


Apple sada nudi razne proizvode, uključujući telefone, pametne uređaje, lične računare, laptopove i pribor za telefone. Pored toga, pošto vam omogućava da rastegnete opterećenje sa jednog uređaja na drugi, ovaj brend je tržišni lider u tome da vaš tok posla bude glatk. Aplikacije se takođe olakšavaju zahvaljujući snažnoj povezanosti telefona sa njegovim većim pametnim uređajima. U svakom slučaju, cenićete kako vam iPhone omogućava da radite efikasno, pa čak i profesionalno.


Najefikasnija bezbednost


Jačina iPhonea je najverovatnije njegove bezbednosne funkcije. Za razliku od drugih telefona, Apple proizvodi dobro dođu kada ste zaturili pametni telefon i ne možete da ga pronađete. Vaš Apple Watch može da prati vaše izgubljene telefone i čak da ih natera da zvone čak i ako ćute. Takođe ćete se osećati sigurno jer je otključavanje ovog telefona složenije nego što mislite, a čak ni profesionalni hakeri ne mogu da otvore telefon kada je označen kao izgubljen ili ukraden. Kao rezultat toga, ako želite najsigurniji telefon, možete da idete uz iPhone.


Poboljšana korisnička usluga


S obzirom na to da su iPhone uređaji ekskluzivni, oni pružaju bolji korisnički servis jer se fokusiraju samo na jedan brend. Osim toga, širom sveta postoji mnogo Apple prodavnica, pa odlazak u neku od njih i traženje ili kupovina nekog pribora ne bi trebalo da bude težak. Uz to, tu su i predstavnici korisničkog servisa koji će odgovoriti na vašu zabrinutost bez obzira na to koje je izdanje vašeg iPhone-a. Šta god da je problem, lepo je imati mesto na koje možete da odete – i koje je dobro mesto za korisnike ajfona da idu od njegove zvanične prodavnice?


U zaključku


Ove pogodnosti koje smo obezbedili su najbolji razlozi za kupovinu telefona za njegove funkcije, bezbednost, obim i cene. Međutim, ako želite da uzmete u obzir ove, morate da odredite svoj budžet, jer su iPhone telefoni obično skuplji od Android telefona. Međutim, ako želite najbolju bezbednost i ekosistem, Android je put koji treba da ide. Hvala na čitanju!